آیت الله سید عادل علوی

زندگینامه
حضرت آیتالله استاد سید عادل علوی در ششم ماه مبارک رمضان سال ۱۳۷۵ ه – ۱۹۵۵ م، بین الطلوعین و در شهر کاظمین دیده به جهان گشود.
با ۳۸ واسطه، نسب شریف ایشان به عبدالله باهر، برادر امام باقر علیهالسّلام فرزند امام زین العابدین علی بن الحسین (علیهما السلام) میرسد که مادرشان حضرت فاطمه دختر امام حسن مجتبی علیهالسّلام میباشد. پدر او علامه آیتالله سید علی بن الحسین علوی، از علمای کاظمین و نجف و بغداد است.
تحصیلات خود را در عراق نزد پدر بزرگوارشان و دیگران و در قم مقدس، در محضر آیات عظام و مراجع بزرگی چون: مرعشی نجفی، گلپایگانی، فاضل لنکرانی، شیخ جواد تبریزی (رحمهم الله) و دیگران فرا گرفت.
وی امروز یکی از اساتید حوزه علمیه قم به شمار میرود که علاوه بر سخنرانیهای مختلف در زمینه تفسیر و اخلاق، به تدریس بحث خارج فقه، اصول، فلسفه و کلام میپردازد. ایشان به شهادت بزرگان به مرتبه اجتهاد نائل گشته و با پایان نامه خود تحت عنوان «زبدة الافکار فی نجاسة او طهارة الکفار» مدرک دکترا را در رشته شریعت اسلامی دریافت نموده است.
وی اجازه روایت را از حدود بیست تن از مشایخ روایت دریافت نموده مانند آیات عظام: نجفی مرعشی، گلپایگانی، اراکی، فاضل لنکرانی، سید عبدالله شیرازی، سید محمد شاهرودی و دیگران.
فعالیت ها و آثار:
ایشان خدمات فرهنگی و اجتماعی فراوانی دارد از جمله: راه اندازی درمانگاه خیریه امام سجاد علیهالسّلام ، مؤسسه عمومی تبلغی- ارشادی اسلامی، مدرسه دینی امامین جوادین (علیهما السلام) در قم مقدس، جامعه علما و خطبا در کاظمین و بغداد، کتابخانههای عمومی، حسینیهها مانند: حسینیه امامین جوادین (علیهما السلام) در مشهد مقدس، حسینیه امامین کاظمین (علیهما السلام) در قم، حسینیه کاظمینیها در تهران، حسینیه ام البنین در قرچک، حسینیه کاظمینیها در اهواز و کاشان، و…
ایشان علاوه بر مقالاتی که در نشریات و مجلات نگاشته، تالیفات فراوان و مفیدی را در زمینههای گوناگون بر جای گذاشته است. و سعی دارد با قلم خود یک موسوعه اسلامی در علوم و فنون مختلف و در ۱۴۰ عنوان کتاب و رساله به رشته تحریر درآورد که تا سال ۱۴۱۹ ه. ق هشت جلد آن که شامل ۷۰ کتاب و رساله میباشد به چاپ رسیده است.